Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Présentation

  • : le blog dokimos par : Christos Roumeliotis
  •   le blog dokimos par : Christos Roumeliotis
  • : Une promenade dans la mer de ma vie
  • Contact

Profil

  • Dokimos

ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΥ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΧΑΛΚΙΔΑ !
undefined
undefined
undefined
Με το Μωρό την Έλενα και τη Μαρία
<<<>>>
ΠΑΜΕ ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ !
ΠΑΜΕ ΙΣΘΜΙΑ


ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΠΑΜΕ ΑΙΓΙΝΑ
ΑΦΑΙΑ
Αναζητηση

ΠΑΜΕ ΓΙ' ΑΛΛΑ

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
undefinedundefined
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΥΖΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΚΤΗΜΑ
ΖΑΡΟΓΚΙΚΑ - ΑΥΛΙΔΑΜΟΝΟΛΟΓΟΙ

------000.jpg
1. Η φωτογραφιούλα της 21-03-08 :
Στο κήπο της πολυ-κατ-οικίας
η καρυδιά μονολογεί.
Καλώς ήλθες άνοιξούλα μες τη βροχούλα!

2. Καλοδεχούμενα είναι τα ποιηματάκια σας
ή και τα σύντομα πεζά σας.
Θα συμπεριληφθούν στο blog
κάτω από τη δική σας ετικέττα.

3. Επικοινωνήστε μαζί μου στο e-mail
enneaogdoa.roumeliotis@gmail.com
4. Οι επισκέψεις του χώρου αυτού
μέχρι σήμερα έφθασαν
τους
  25.256 μοναδικούς επι
σκέπτες
που διάβασαν ή είδαν 59.100 σελίδες


Παπαρουνό-τοπος στην Ερέτρια

Θάλασσες - Βασιλείου - Ερέτρια

Η πρασινο-φυλλοφορεμένη καρυδιά
του κήπου μου (22/07/08)
10 janvier 2013 4 10 /01 /janvier /2013 21:33

hpqscan0032.jpg

Πολύ λίγα. Ζει μέσα σ' ένα κήπο με λουλούδια. Κατάγεται από την Λευκάδα. Το καλοκαίρι περνάει το καιρό της στο νησί. Υποφέρει από υπερβολική αγάπη για τον άνθρωπο. Την αγαπάνε πολύ οι γείτονες. Ανταλλάσσει την αγάπη μόνο με αγάπη. Είναι βιβλιοφάγος. 'Ητανε δασκάλα στις Κονίστρες Ευβοίας και τα παιδιά στις την αγαπούσαν πολύ γιατί ζωγράφιζε και τους χάριζε τις ζωγραφιές της. Χαρίζει ακόμα τις ζωγραφιές της... Την γνώρισα τυχαία σε μια ανηφόρα, μια δύσκολη ημέρα. Από τότε γίναμε φίλοι. Χαίρεται να επικοινωνούν μαζί της γιατί αυτό της δίνει χαρά και κουράγιο. Της αρέσει να φιλεύει. Δεν χρειάζεται κάποιος να γνωρίζει πάρα πάνω μπορεί να καταλάβει τι άνθρωπος είναι, από τα γραπτά και τις ζωγραφιές της που αφειδώς συνεχώς ακούραστα δημιουργεί... Παρακάτω άνθη από τις σκέψεις της Βσούλας!

ΠΡΕΠΕΙ...
Να βλέπουμε στην τρικυμία λιμάνι, στην θαλασσοταραχή - γαλήνη, στον πόνο - χαρά, στην δυστυχία - ευτυχία, στον πόνο - ευλογία, για να έχουμε θεία προστασία!!! Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε  ποτέ για να είναι η ζωή ωραία, μοιραία, χαρούμενη, εποικοδομητική και να μας φαίνεται κάθε μέρα ότι κάνουμε μια καινούργια αρχή, για ευτυχία, υγεία, ζωή δυνατή!!!

Η ΜΟΙΡΑ...
κάθε ανθρώπου είναι γραμμένη και εκ των προτέρων προκαθορισμένη... Όμως... μπορεί ο άνθρωπος την μοίρα του ν' αλλάξει, αρκεί μέσα του καλά να κοιτάξει, τις δυνάμεις του, τον τύπο του, την κληρονομικότητά του, για να μπορέσει τις ευκαιρίες της ζωής ν' αδράξει... Χρειάζεται πείσμα, ανθρωπισμός, ρεαλισμός, αλλά προπάντων θέληση δυνατή ψυχής, πνεύματος και σώματος...

ΜΙΚΡΟ...
γιασεμί, τρυφερό όμορφο και χαρωπό, πόσο μ' αρέσεις πόσο σε λατρεύω πόσο σε θέλω!!! Ψεύτικη αγνή ομορφιά, που ανθίζεις στη καρδιά, αναζωογονείς το εγώ μου, ομορφαίνεις τον καλό εαυτό μου... Πόσο σ' αγαπώ γιασεμί μου λατρευτό όμορφο, τρυφερό, αγνό, ευαίσθητο και πολύ ευωδιαστό!!!

ΓΙΑΤΙ...
Γιατί η δικαιοσύνη αρρώστησε, γιατί η ψυχή κλώτσησε την αγάπη, την ανθρωπιά, την αλήθεια, γιατί όλα δεν φαίνονται πιά σαν παραμύθια; ίσως... Ίσως κάτι πρέπει να γίνει,  ν' αλλάξει η νοοτροπία, η ροπή της ζωής, ο δρόμος του ηλίου, του φεγγαριού, μήπως ο άνθρωπος πρέπει να μεταβεί σε άλλο πλανήτη,, σε άλλη σφαίρα, σε άλλο κόσμο γεμάτο αλήθεια, αγάπη και πίστη!!!

ΜΙΑ...
Πνοή, μία ανάσα, μία χαρά, μία λύπη, ένας πυρετός, μια δροσιά, μία αιωνιότης, έτσι κάπως  έτσι είναι η ζωή... ένα ψέμα, μία στιγμή... Ας την ζήσουμε, ας την χαρούμε, για να πούμε πόσο μικρή και ωραία είναι...Αν κοιτάξεις... τον ήλιο, το φεγγάρι, τη φύση, φυτά, ζώα, πουλιά, τα μάτια ενός παιδιού, λες έ αυτή η σκέψη, η ζωή, το αίνιγμα είναι η λύση του προβλήματος του ζωϊκού...

ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΣΑΚΚΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ;...
Κάθε σάκκος ανθρώπινος έχει μέσα του πολλές πολλές πτυχές όμορφες αλλά και άλλες τραυματικές...Το ανθρώπινο βάρος των σάκκων του ανθρώπου είναι ποικίλον, πολλαπλούν και διαφορετικό. Ας ρίξουμε στο βάραθρο της ζωής, το βάρος αυτής, για να αισθανθούμε υγιείς, σώοι και αβλαβείς!!!
ΟΤΑΝ...
Όταν διαβάζεις την ψυχή του άλλου του κακοφαίνεται, όμως τι δείχνει αυτό;  ότι του θέλεις το καλό...  Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να νικήσουμε τον κακό μας εαυτό, ας απαλύνουμε την ψυχή μας με αγάπη και ας πιστέψουμε ότι: "όποιος μας διαβάζει σωστά, θέλει τα δικά μας πιστεύω, αληθινά και ανθρώπινα"...

ΓΛΥΚΙΑ ΑΝΕΜΩΝΑ...
Ευλογημένο φυτό, χαρίζεις ομορφιά στον δρόμο τον φυτικό... Ανεμώνα σ' αγαπώ, γιατί μοιάζεις με την γυναίκα που δεν έχει ηλικία, που είναι πάντα ζωηρή, όμορφη, άνετη και ανοιχτή σε όλες τις προκλήσεις της ζωής και όλες της ακτίνες της ψυχής...

ΜΕΣΑ...
από την πολυκύμαντη ζωή έμαθα πως πρέπει λίγο ν' αγαπώ την ζωή μου, τώρα βέβαια δεν γνωρίζω αν το κατάφερα αυτό, μένοντας, πιστή στον αλτρουιστικό μου εαυτό... Έχοντας απαιτήσεις να μας αγαπούν οι άλλοι πρέπει να αγαπάμε και λίγο εμάς, διότι πρέπει να προσπαθούμε για το καλό μας...  λιγότερη αγάπη στους άλλους και περισσότερη σε εμάς δεν βλάπτει διότι ο εαυτός μας, ψυχικά, πνευματικά και σωματικά, είναι ένας μικρός ναός...

Partager cet article

Repost 0
Published by Dokimos - dans Βασούλα
commenter cet article

commentaires

Greek Poets

«Η νέα αυτή ποίηση είναι πια στη διάθεση όποιου επιθυμεί να την γράψη, και όποιου επιθυμεί να την κάμη με όλη την κυριολεξία της λέξεως αυτής, φτάνει ο ποιητής να μην περιφρονήση τα απλούστατα μέσα που του προσφέρει ο Σουρρεαλισμός, φτάνει να μην ντραπή την ενδόμυχή του αλήθεια, φτάνει να μην κωφεύση στην σουρρεαλιστική φωνή που πάντοτε αντηχεί εντός μας, στη φωνή που είπε τόσο σωστά ο Μπρετόν πως εξακολουθεί να ψάλλη και στις παραμονές του θανάτου και απάνου από τις τρικυμίες».
==============
ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ
«Δεν μου ήταν ποτέ εύκολο να συνεννοηθώ με άνθρωπο. Ούτε μπορούσα να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι ήταν τόσο διαφορετικοί από ------------.jpgεμένα. Αυτό βέβαια ήταν πολύ αφελές από τη μεριά μου, αλλά και πολύ χρήσιμο. Γιατί με είχε σε μια μόνιμη ταραχή, σε μια διαρκή διαμαρτυρία και σ' ένα πολύ γόνιμο παράπονο... Από την άλλη, είχα μια ευγένεια η οποία με κατέστρεψε απολύτως! Εμπόδισε δηλαδή τη ζωή μου να πάρει το δρόμο της. Υπέμεινα πράγματα τα οποία δεν έπρεπε να υπομείνω, με το αιτιολογικό μιας ευγένειας ότι θα πίκραινα, ότι θα πείραζα, ότι θ' αναστάτωνα των άλλων τη ζωή. Αυτό ήταν μία ήττα. Καθαρή ήττα...».
==============Νίκος Γκάτσος
« Τα σύνορά του ήταν ο ήλιος», έλεγε χθες η Νάνα Μούσχουρη για τον Νίκο Γκάτσο. Καμιά φορά οι ποιητές γεννάνε ποίηση και σε όσους δεν μοιράζονται το ίδιο ταλέντο. Ο Γκάτσος έμαθε στην ίδια και στους άλλους ομιλητές τής χθεσινής συνάντησης πώς να ανακαλύπτουν την ποίηση γύρω τους κι εντός τους.
===============
-----------------.jpg
Στον Νίκο Καββαδία θα είναι αφιερωμένη η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, 21η Μαρτίου. Η καθιερωμένη ετήσια καμπάνια ποίησης του Κέντρου, με εικονογραφημένους στίχους, θα είναι αφιερωμένη στον «Μαραμπού». Οι στίχοι του θα ταξιδέψουν σ' όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ιστότοπος ετοιμάζεται και για τον Καββαδία (www.kavadias.ekebi.gr), με χρονολόγιο, εργογραφία, βιβλιογραφία και επιλογή κριτικών. Ακόμη, έχει ετοιμαστεί ημερίδα αφιερωμένη σ' αυτόν, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αγρα», με Ελληνες και ξένους ομιλητές. Η ποίηση του Καββαδία θα φτάσει κι αυτή στα σχολεία.+Ω

Athens Poetry Slam!

Ηρθε και στην Ελλάδα. Διαβάστε ΕΔΩ

Αλντα Μερίνι

Αλντα Μερίνι: Μια μικρή οργισμένη μέλισσα - μοναχική.
"Οι ποιητές εργάζονται πάντα τη νύχτα
Οταν ο Χρόνος δεν τους βιάζει
τότε που σβήνει ο θόρυβος του πλήθους
και φτάνει το λυντσάρισμα των ωρών στο τέλος"
(μετάφραση Α.Σελενίδη)

Τσανγκ ντονγκ λι"Η ποίηση είναι κάτι περισσότερο από ένα λογοτεχνικό είδος. Είναι ό,τι είναι αόρατο, ό,τι δεν μπορούμε να λογαριάσουμε με χρηματική αξία... Η ποίηση είναι ο κόσμος, η ζωή. Οσο άσχημη κι αν είναι η εξωτερική ζωή μας, υπάρχει πάντα κάτι το όμορφο μέσα μας. Σίγουρα ζούμε σε μια εποχή όπου η ποίηση αργοπεθαίνει. Μερικοί θλίβονται γι' αυτό, ενώ άλλοι δηλώνουν πως της αξίζει να πεθάνει. Παρ' όλα αυτά, οι άνθρωποι εξακολουθούν να διαβάζουν και να γράφουν ποιήματα. Μας βοηθάνε να δούμε τον κόσμο διαφορετικά"